Вие сте тук

Каталог
Публикации

Георги Георгиев откри нова спортна площадка в квартал „Кумарица“: Спортът е гаранция за здрава нация

Обещано и изпълнено! Само преди два месеца започна изграждането на нова многофукнционална спортна площадка в квартал „Кумарица“, която днес вече е готова.

Това обяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в социалната мрежа.

Игрището е с размери 22 х 44 метра, разполага с паркинг за 11 автомобила, LED осветление от последно поколение, трибуни с 48 места за сядане, както и кошчета за отпадъци.

Строителят предвиди и възможност за удължаване на мрежата, така че да е в полза и на вратата на стадиона откъм пътя. Спортният обект е изцяло със свободен достъп, пише Георгиев и добавя:

Това е 16-ата площадка, изградена в район „Нови Искър“, с което продължаваме да изпълняваме ангажиментите си за развиваме възможностите за спорт в София.

Благодаря на кмета на района Даниела Райчева и на председателя на комисията по спорт в СОС Татяна Георгиева за усърдната работа по изграждане на новия спортен обект, който вярвам, ще се посещава от младежите и спортните таланти от квартал „Кумарица“, пише още Георгиев и добавя:

Очаквам да продължи работата по строителство на нови и възстановяването на съществуващи спортни съоръжения в този и в други столични райони, защото спортът е гаранция за здрава нация.

На откриването през уикенда присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Със съкращения от: Епицентър.БГ