Вие сте тук

Каталог
Публикации

Конференция “Европейска София - инфраструктура и нови проекти"

 На 16.09.22 г. в навечерието на Деня на София, ръководството на АБГР заедно с членове на експертния съвет участваха в Конференцията “Европейска София - инфраструктура и нови проекти". Домакин на мащабния форум бе Euronews Bulgaria. По време на събитието бяха очертани основните проблеми на града, а именно проблемите с паркирането, нуждата от ремонти на ключови пътни участъци и облика на столицата, както и бъдещите големи жилищни проекти.

 Конференцията събра на едно място водещи експерти, политици и представители на бизнеса, за да търсят решенията и да обсъдят тенденциите в развитието на инфраструктурата и имотния пазар на столицата. 

В началото на събитието представители на ръководството на Столична община споделиха основните приоритети, по ресори, залегнали в плановете им за подобряване на градската среда. Конференцията бе открита от кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова, която представи програмата за развитие на града. 

Ден преди празника на столицата бяха разгледани както предизвикателствата и трудностите, така и идеите и решенията на хората, от които зависи София да се превърне в достойна европейска столица. Проблемът с паркирането в бъдеще ще се задълбочава все повече, според общински съветници, затова се търси алтернативно решение. Търси се решение и за натоварените участъци на града.

В конференцията взеха участие и изпълнителните директори на основните търговски дружества, предоставящи обществени услуги плановете им за нови инвестиции, целящи подобряване качеството на живота на столичани. Доказани специалисти от бизнеса говориха за новите жилищни проекти. В условията на покачващи се цени в сектора, какви са възможностите за осигуряване на стабилност в работата на бранша, както и за справедливата достъпност на желаещите да придобият нов дом. 

Бе разгледано актуалното състояние на града от всички страни, като главната цел е достигането до най-добрите решения за бъдещето на домът на милиони българи - София, градът, който “Расте, но не старее". 

Със съкращения от: Информационна агенция "Фокус" и https://euronewsbulgaria.com/