Вие сте тук

Каталог
Публикации

Конференция: „Бъдещето на кохезионната политика на ЕС“

Асоциация на българските градове и региони организира конференция на тема: „ Бъдещето на кохезионната политика на ЕС. Дигитализация на общините и регините.“Тя беше част от станалата традиционна Годишна национална среща на АБГР в комплекс „Пирин Голф & Кънтри Клуб“, Разлог.

Събитието се проведе със съдействието на Бизнес-справочник България и Vivacom /Виваком/ и в него взеха участие над 200 души, физически и юридически лица, членове на Асоциацията и много гости.

Поздравления към форума поднесоха г-н Асим Адемов – евродепутат, член на Европейския парламент от групата на ЕНП, г-н Владимир Кисьов – председател на УС на Европейски институт, г-н Никола Гечев – директор „корпоративни продажби“ на Виваком и други.

Специално видеообръщение към участниците направи и г-жа Моника Панайотова – зам.министър в Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС. В него тя благодари на областните управители, техните администрации, на кметовете и представителите на местните власти за това, че проявите по региони и общини, по отношение на първото българско председателство на  ЕС, спомогнаха много български граждани да се информират по приоритетите на европредседателството и ползите от членството на България в Европейския съюз.

Във връзка с форума, тя поздрави АБГР за навременната тема, която кореспондира с два от ключовите приоритета на българското председателство, свързани с цифровата икономика и дебата за бъдещето на Европа със следващия бюджет и стремежа на съюза към икономическия растеж и социалното сближаване.

Госпожа Любов Панайотова, изпълнителен директор на Европейски институт, запозна присъстващите с политиката за икономическо, социално и териториално сближаване на ЕС.

Доц. Антоний Гълъбов представи експертна оценка на ефектите на допълняемост, оптимизация и синергия на кохезионната политика в регионален мащаб.

Втората част на тематичната конференция продължи с презентации и дискусии по сътрудничеството за развитие на общините и регионите по отношение на цифровата икономика.

*Програма

*Видеообръщение Моника Панайотова

екип АБГР